donderdag 11 oktober 2012

een greep uit de week

De pierkesloop kwam binnen via de praatronde. Bij de tekening van Otto en Hynke hoort ook nog een tekstje. Volgende week doen we iets met de nieuwe woordjes.


Het verjaardagsfeestje van Anna-Lie thuis ging niet onopgemerkt voorbij. Het verslag werd een tekening van het feest. Louise was er ook. Dat schept een band. Nu zoeken ze samen woordjes die eindigen met de medeklinkers s en t. Of woordjes die beginnen met st- . Dat gaat gemakkelijker met het woordenboek er bij. De wisselrijtjes maakten ze samen. En ik maakte de krulletter-oefening.


Kaj en Bryan rekenen uit hoeveel dagen het nog is voor hun verjaardagen. Meer dan 100 voor Bryan. Gelukkig hebben we deze week leren tellen in groepen van tien. Dat kwam de jongens goed uit.


Myrte en Louise maakten echte meesterwerkjes van hun schelp. Goed kijken en dan proberen namaken. En zoals het een echt museum betaamt: met naamkaartje. Jerom zorgde voor de getallenlijn met de kalenderblaadjes. Naar waar wijst de pijl? 
Pijl?! Een woordje met de lange ij, dat maakt me blij!

We hielden verkiezingen voor de troetelnaampjes van het eerste en tweede leerjaar. Dat werd een klein, klein projectje. Dat het eerste leerjaar 'de smurfen' werden, was snel duidelijk, maar voor het tweede leerjaar was een tweede ronde nodig: op de lijst stonden de bommen, de rovers en de gargamels. Uiteindelijk kleurde het bolletje het meest rood bij de gargamels. Zie je het al voor je?


We maken volgende week onze eigen campagne-affiche, onze persoonlijke slogan is reeds bedacht. Zo kunnen we kiezen, afhankelijk van het onderwerp, wie naar de schoolraad mag. "Stem op mij, ik maak je blij" is sowieso de slogan van de klas en de zin van de week voor de ... smurfen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten