woensdag 19 oktober 2011

Een toren voor boeken.

Op maandag hadden we een afspraak met Lut in de Boekentoren. Zij leidde ons rond in de vierde toren van Gent. Ze nam ons via de leeszaal mee naar de tuin, naar de krantenkelder en naar de twintig verdiepingen hoger gelegen belvédère.

 

Middenin de vijver van de tuin staat een beeld van een vrouw. Het lijkt alsof ze met haar vinger runentekens grift in een steen. Ook de naam van de kunstenaar staat in het beeld gegrift. Maar niet helemaal, vraag maar eens aan je kind hoe dat komt.


zo hoog!

De Egyptenaren schreven eerst op papyrus (dat zijn bladeren van een plant), later op perkament (dat is de bewerkte huid van een dier). In de kelder voelden we aan papier dat gemaakt werd uit vodden. Lut toonde ons hele oude boeken waarvan het papier stilletjesaan aan het verpulveren is.





Met de lift reizen we naar de belvédère. 
Het eerste zicht dat we krijgen, is dat op het Sint-Pietersplein in het Zuiden. In deze windrichting ligt ook onze school, een klein beetje verderop maar helaas te ver om het te kunnen onderscheiden van de vele andere gebouwen.


Aan de andere kant van de toren, aan de noordkant,  hebben we een prachtig zicht op de drie torens van Gent. 
De Boekentoren is 64 meter hoog en en ligt op het hoogste punt van de stad, op de Blandijnberg. Hoewel de toren van de Sint-Baafskathedraal wel 20 meter hoger is dan de Boekentoren kijken we toch boven de drie andere de torens uit! 



Alles lijkt zo klein vanuit de hoogte, de mensen zijn gelijk mieren!



We beslissen om de bus niet te nemen en sportief terug te wandelen naar school. Dank je wel Wendy om met ons mee te gaan.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten